Village Hotel
L 'Albero



Γεύση, στοιχείο πολιτισμού

Ο τρόπος που σε κάθε χώρα σε κάθε χώρο στρώνεται ένα τραπέζι, τα φαγητά που περιλαμβάνει, οι γεύσεις που αναδεικνύει, σκιαγραφούν με ακρίβεια τον πολιτισμό, την παράδοση και της συνήθειες της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Εδώ θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για γευστικές συνταγές

Αρνι Γιούλμπασι

Υλικά:
1 μπούτι από αρνάκι γάλακτος
3-4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
Κασέρι, κεφαλοτύρι ή ότι άλλη ποικιλία πικάντικου κίτρινου τυριού θέλετε
2-3 ντοματάκια
5-6 σκελίδες σκόρδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Χαράζετε το μπούτι σε κομμάτια και τα βάζετε σε λεκάνη, προσθέτετε το βούτυρο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι μία λεπτή φέτα κασέρι ή κεφαλοτύρι και το τυλίγετε σ΄ ένα φύλλο λαδόχαρτο (να τυλίξει το κομμάτι δύο φορές). Κλείνετε τα άκρα του λαδόχαρτου, στρίβοντας τα, ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Τα τοποθετείτε σε ταψί έτσι ώστε το τυρί να είναι στο πάνω μέρος, για να περιλούσει και να ποτίσει το κρέας με τη γεύση του.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο.


Ανοιξιάτικη σαλάτα

Υλικά:
2-3 πατάτες
5 αυγά βρασμένα
2 μαρουλάκια
Μερικά φύλλα από τρυφερό σπανάκι
Καρότα τριμμένα
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Λαδόξυδο
Μαγιονέζα
Αλάτι

Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες και όταν κρυώσουν τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε τα αυγά, ψιλοκόβετε τα δύο και τα άλλα τρία τα κόβετε σε φέτες. Κόβετε τα μαρουλάκια και τα καρότα. Στη σαλατιέρα, αναμιγνύετε τις πατάτες, τα ψιλοκομμένα αυγά, τα μαρουλάκια, τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και ρίχνετε το λαδόξυδο και τη μαγιονέζα. Τα γαρνίρετε με τα τριμμένα καρότα και τα αυγά που έχετε ήδη κόψει σε φέτες.


Γαλατόπιτα γλυκιά

Υλικά:
10 αυγά
7 φλυτζάνια γάλα
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλλια
1/2 φλυτζάνι βούτυρο

Τρόπος παρασκευής:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν
Χτυπάτε τα αυγά καλά
Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς
Χαμηλώνετε τη φωτιά
Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει
Ρίχνετε και τη βανίλλια και αποσύρετε από την φωτιά
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
Αλείφετε το ταψί με το λιωμένο βούτυρο
Ρίχνετε τη γέμιση και
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει

Copyright 2007 © Village Hotel L' Albero. All Rights Reserved. Developed by developNET